Pages

Temanku !

Jom Exchange Link ! - Dont Forget to Follow me ye ^_^ ngeee - I will follow u back !

Saturday, February 4, 2012

Mengenali karakter seseorang dari status FACEBOOKNYA !

Hahaha ! Gua slalu kan post entry pasal FACEBOOK nie , malam nie , gua dah post 2 entry , terasa nak mencurah-curah je idea ni . Malam nie , segmen kutok mengutok , wah ! perasan je gua (segmen2 bagai ) .


Peringatan : Jangan bagitau kat member korang mcm nie tau ! Sebarang kesulitan dan masalah yang berkemungkinan anda akan hadapi , gua tarak tak tanggung ! 


Oke , actually , berdasarkan pengamatan gua , terdapat beberapa jenis karakter yang gua kenalpasti dalam FACEBOOK nie . hahaha .
Karakter 1 : Seseorang yang terlalu banyak masa terluang / Xde kerje
Orang jenis nie kebiasaanya akan update status fesbuk dia 5,6,7,8 kali sehari . Semua bnde dia nak update . Contohnya : "bosan laa" , "haus laa" , "ahh, sakit kepala" dan macam2 lagi bnde yang mengarut dan tak berfaedah 

Karakter 2 : Jiwang karat
Orang yang selalu update status dye yang jiwang - jiwang karat sampai ke laut . Contoh status dye : engkau bagaikan bidadari hatiku dan bunga taik ayam .

Karakter 3 : Tak lulus bahasa Malaysia / Menghadapi kesukaran mengeja
Orang jenis nie ramai . Gua jumpa ramai jenis macam nie . Gua rasa dia nie time sekolah , masa Bahasa malaysia , diaorng ni tak dengar cikgu mengajar kot , atau ponteng kelas . hahaha . Penggunaan huruf konsonan yang tunggang terbalik , penggunaan huruf sekejap BESOR sekejap kecik . Contohnya :
"JusTin Bie'VeR tuEw Kiut SanGat , IteW sUKew SanGaD deNGan dIer . suKew SanGatttttttttttt Lewwwrrr ! "

Karakter 4 : Sendu a.k.a SENGAL / Meroyan
Orang jenis nie , hampir setiap masa dok udate status lebih kurang macam nie laa . Contohnya : Kenapa kau tinggalkan daku ! Aku dah tak cukup ke ? Hatiku sedih mengigatkan dirimu , Tapi , aku tetap akan relakan pemergianmu ! Semoga dirimu berbahagia . 
Hahahaha, orang jenis nie , gua meluat dah baca , kalau dok update status hari - hari.

Karakter 5 : Berlagak
Mungkin orang jenis nie tak bermaksud untuk berlagak . Maybe dia saje je nak menceritakan . Contohnya : Baru lepas minum dekat starbucks , lepas nie nak pergi main golf bersama Dato FARIQ (Aku laa tue) nama tue . hahaha . Sambung2 balik .   lepas nie nak pergi main golf bersama Dato FARIQ , malam nie dinner dekat restoran 5 bintang . Nak shopping kat Bintang walk Suria KLCC je laa.

Nota Kaki : Ade tak antara korang pernah macam nie , terlihat ke , terjumpa ke , atau pernah terbuat sendiri. Elakkan lah ye  hahahaha .

2 orang tengah membebel:

Arry Rennwood Boniface Buyong said... Reply Comment

hahahaha..arry mybe cracter yg pertama tu hehe bnyk masa terluang dgn facebook jr hehe

fariQuE said... Reply Comment

@Arry Rennwood Boniface Buyonghahahah . yelaa, mostly kite nie bnyak je mase terluang kan bro. haha