Pages

Temanku !

Jom Exchange Link ! - Dont Forget to Follow me ye ^_^ ngeee - I will follow u back !

Saturday, January 7, 2012

Submit Website atau Blog Anda Ke 2500+ website Secara Percuma

Ni Bukan entry melawak oke , try laa !

Salam, ini bukan entry lawak, tetapi saja ingin berkongsi dengan kawan-kawan blogger yang baru menceburkan diri ke bidang blogging ni. Gua ingin berkongsi satu website yang mana kawan-kawan bolehla submit/hantarkan url blog kawan-kawan ke lebih 2500 website secara percuma. Ataupun, dengan kata lain ialah "Backlink".

Apa kelebihan Backlink ya?

Gua pun takdelah tahu sangat. Tapi, secara umumnya, makin banyak backlink url blog/website kita berada di internet(di website-website lain), maka makin tinggilah kebarangkalian untuk blog/website kita muncul di search engine(contohnya google,yahoo,bing,etc)apabila orang search di internet.Selain itu juga, backlink juga boleh meningkatkan Alexa Rank blog/website kita.

Ok, tanpa buang masa, kat bawah ni ialah website yang Gua cakap

Submit atau Backlink  Website/Blog Anda Ke 2500+ website Secara Percuma Di Sini

(link ini ialah link adf.ly , jadi, sesiapa yang tak familiar dengan adf.ly, apabila link diklik, akan muncul wait 5sec, dan selepas 5saat, ada perkataan SKIP AD. Klik perkataan SKIP AD tersebut dan kawan-kawan akan dibawa ke halaman yang dituju tersebut)

Langkah-langkah untuk submit url, ada dalam gambar di bawah. (klik pada gambar untuk besarkan)

1. masukkan url blog/website (format: http://www.namablog.com)
 contoh: http://amri-lawak-kelakar.blogspot.com

2. Masuk kata kunci blog anda( tidak wajib)
  contohnya blog anda pasal masakan, tulisla pada kotak keyword tu masakan,etc.

3. Pada kotak limit the number of created page tu, pilihla berapa yang kawan-kawan suka, better pilih je paling maksimum, cuma makin banyak, makin lamalah masa diperlukan untuk abis.

4. Klik Submit dan tunggu hingga selesai.

Selamat mencuba ya kawan-kawan. yang ni free kot.

Diharapkan dengan perkongsian Submit Website atau Blog Anda Ke 2500+ website Secara Percuma ini memberi manfaat kepada kawan-kawan semua. sekian


INGAT ! Jangan close tab sampai selesai :)

3 orang tengah membebel:

Gaung aka fahamimajid said... Reply Comment

dah lama cari benda macam ni..thanks peminat fanatik spongebob..:p

fariQuE said... Reply Comment

@Gaung --> isk ! Gua dgr ade org sebut spongebob nie. hahahaha

@Nuraftina--> Thanks. ngeee~