Pages

Temanku !

Jom Exchange Link ! - Dont Forget to Follow me ye ^_^ ngeee - I will follow u back !

Saturday, February 11, 2012

Permohonan Maaf Dari ONE STEP AHEAD , berkenaan isu Sambutan Valentine’s Day

red_rose_with__happy_valentines_day_text_0515-1001-2319-5228_SMU

Hari ni Gua ada post entry yang berkaitan dengan isu Valentine’s Day , tapi gua telah menerima beberapa kecaman hebat , antaranya , gua tak respect other religion , gua racist and many more .

Oke , now gua nak explain pasal entry sebelum ni , to those Christian’s people , im really sorry about this matter . This is one of the Islam perspective regarding this matter . 

Kami tidak menolak sebarang sambutan yang berkaitan dengan kasih sayang TETAPI kebiasaanya apa yang telah diperkatakan tadi , pada malam Valentine kebiasaanya , berlaku pelbagai masalah seperti Seks Bebas yang dilakukan oleh remaja – remaja yang tidak bermoral .

Once again , gua nak cakap , this is not racist matter , this is about religion perspective .

Nota Kaki : Gua mintak maaf sekali lagi , gua tau , gua bukan laa baik sangat . Chiow ! ~ Peace no war ^_^

“ Gua dengan rasa terbuka dan rendah hati , ingin memohon maaf kepada individu – individu yang merasakan entry gua tadi berbentuk racist yang menolak 100% Valentines Day “

Ikhlas dari Gua : Fariq

5 orang tengah membebel:

misguided ghost said... Reply Comment

hm... ada kisah kan disebalik valentine days.
isu racist dah maken membiak.
if we as muslim can respect their religion, why dun they respect ours as well..

fariQuE said... Reply Comment

@misguided ghost yeah betul tu awak , baru jek buat entry mcm tu , dah kene ckap racist laa , ape laa. hmm :(

Bahrain said... Reply Comment

Umat Islam x leh sambut hari valentine.Haram..
kalo mat saleh ke orang bukan islam tu diorang punya hal..
yg kita jangan dok ikut sama...

Anonymous said... Reply Comment

Reminder to fariQuE:
next time if u wanna post something especially those yg bkaitan dgn religion please and please think before you post...
Internet nowadays is way more dangerous than you could imagine...Terutama sekali bila post yg u buat, point out to specific religion, like what u did in ur previous entry..When u point out Christian, for those yg beragama Kristian we felt terhina...So, do respect our religion also...Tak perlu nak point out satu2 agama...If you think you shouldn't celebrate Valentine's Day, then say so...No need to mengaibkan agama lain..Harap terima pandangan dgn hati yg terbuka, xmo gado2...Thanks kerana membaca...

fariQuE said... Reply Comment

@Bahrain yeap , u r right bro :)
@Anonymous yeah , thanks for u advice :)